Áttekintés

'Tudomány, innováció, versenyképesség'

Időpont: 2019. május 3. 9:00-19:00 

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem “A” Épület (1111 Budapest, Egry József u. 20-22.) 

Program: A meghívott előadások kutatási infrastruktúrákat, neutronos módszereket és ipari alkalmazási példákat mutatnak be. A meghívott előadókon kívül a résztvevők szóbeli vagy poszter-előadásait is szívesen látjuk. Előadásra jelentkezni féloldalas kivonat megküldésével lehet. 

A konferencia nyelve: angol (fordítás nélkül)

Miért jöjjön el?  Az EU és a magyar kormány egyaránt kitüntetett figyelmet szentel az innovációnak, a tudományos-műszaki kutatások minél hatékonyabb ipari/gazdasági hasznosulásának. A konferencia célja hogy összehozza az egyetemek, az ipar és a kutatóintézetek szakembereit az egyetemi hallgatókkal, doktoranduszokkal és pályájuk korai szakaszában lévő mérnökökkel, akik már használtak vagy potenciálisan érdeklődnek kutatási infrastruktúrák iránt, különös tekintettel a Budapesti Neutron Centrum (BNC) használatára és általában a neutronos módszereket alkalmazó kutatásokra. A neutronos kutatások sok olyan kihívás és kérdés középpontjában állnak, amellyel modern társadalmunk szembesül. Az MTA Budapesti Kutatóreaktora és szolgáltató intézménye, a BNC – az ország legnagyobb kutatási infrastruktúrája – szervezi ezt az EU SINE2020 projektje által is támogatott konferenciát, amelynek témája a neutronok széles értelemben vett alkalmazása, többek között az ipar, az egészségügy és a kulturális örökség területein. 

A szervezők remélik, hogy ipari kapcsolatokkal rendelkező egyetemi tanszékek oktatói és hallgatói, valamint a velük együttműködő vállalkozások, ill. a BNC kutatóinak partneri kapcsolatai e konferencia által megerősödnek. 

Részvétel: Magyarország és a közép-európai régió számos műszaki egyetemének részvétele várható. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatása is várhatóan aktív részvételre ösztönzi az egyetemekről érkező professzorokat és diákokat, illetve iparvállalati szakembereket. A részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges. A résztvevők maximális száma: 150.

*A SINE2020 projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja finanszírozza a 654000 számú támogatási megállapodás szerint.

Hungarian
Image: